Garam Biasa
|
Hai-O Garam Buluh
| |
Pemprosesan
|
Pemprosesan kimia
|
Dibakar berulang kali pada suhu 1000 C – 1500 C
|
Kandungan Toksin Logam Berat
|
Toksin logam berat tidak hilang
|
Proses pembakaran berulang kali menyingkirkan toksin logam berat
|
Kandungan Mikroelemen
|
Elemen mikro hilang semasa pemprosesan dan terdapat agen antikristal
|
Mengandungi sekurang-kurangnya 70-80 jenis elemen mikro dan tiada agen antikiristal
|
Kandungan
|
99% natrium klorida tulen
|
Garam buluh menyerap kesemua elemen mikro daripada buluh , tanah liat kuning dan pokok pain
|
Ciri kimia
|
Asid lemah dgn nilai Ph 6.5 – 6.8
|
Alkali kuat dgn nilai Ph 10.5 - 11.0
|
Rasa
|
Terlampau masin
|
Masin-masin manis. Kemanisannya tidak melampau
|
Kesan sampingan
|
Berbahaya jika dimakan berlebihan. Menyebabkan tekanan darah tinggi, penyakit kardiovaskular, masalah buah pinggang dan penyakit-penyakit lain
|
Tidak berbahaya kepada tubuh. Ia menyeimbangkan tekanan darah, kandungan gula dalam darah, meneutral dan menyingkirkan toksin, membekalkan elemen terlampau halus yg penting kpd tubuh dan meningkatkan sistem pertahanan badan
|
Tuesday, 17 July 2012
Perbandingan antara garam biasa dgn Garam buluh
Labels:
GARAM BULUH
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment