Tuesday, 17 July 2012

Perbandingan antara garam biasa dgn Garam buluh



Garam Biasa
Hai-O Garam Buluh
Pemprosesan
Pemprosesan kimia
Dibakar berulang kali pada suhu 1000 C – 1500 C
Kandungan Toksin Logam Berat
Toksin logam berat tidak hilang
Proses pembakaran berulang kali menyingkirkan toksin logam berat
Kandungan Mikroelemen
Elemen mikro hilang semasa pemprosesan dan terdapat agen antikristal
Mengandungi sekurang-kurangnya 70-80 jenis elemen mikro dan tiada agen antikiristal
Kandungan
99% natrium klorida tulen
Garam buluh menyerap kesemua elemen mikro daripada buluh , tanah liat kuning dan pokok pain
Ciri kimia
Asid lemah dgn nilai Ph 6.5 – 6.8
Alkali kuat dgn nilai Ph 10.5 - 11.0
Rasa
Terlampau masin
Masin-masin manis. Kemanisannya tidak melampau
Kesan sampingan
Berbahaya jika dimakan berlebihan. Menyebabkan tekanan darah tinggi, penyakit kardiovaskular, masalah buah pinggang dan penyakit-penyakit lain
Tidak berbahaya kepada tubuh. Ia menyeimbangkan tekanan darah, kandungan gula dalam darah, meneutral dan menyingkirkan toksin, membekalkan elemen terlampau halus yg penting kpd tubuh dan meningkatkan sistem pertahanan badan



Usaha meningkatkan kesedaran kesihatan dlm kalangan masyarakat Malaysia perlu dipergiatkan lagi terutamanya tentang amalan pemakanan yg selamat dan berkhasiat. Adaah malang sekiranya hasil titik peluh terpaksa dihabiskan utk perbelanjaan merawat penyakit yang disebabkan oleh gaya hidup serta amalan yg tidak sihat. Maka amalkanlah gaya hidup sihat utk kesejahteraan masa depan kita.

Marilah kita tukar garam biasa di rumah kita kepada GARAM BULUH demi kesihatan anda sekeluarga.



dapatkan sekarang

hubungi

013-3361043

No comments:

Post a Comment