Sunday, 1 January 2012

HARGA GARAM BULUH

Garam biasa melalui proses yang meluntur bahan mineral yang terkandung dalam garam secara semulajadi. Ini berlaku apabila garam yang diambil dari laut dijadikan garam putih yang kita kenali. Garam laut sebenarnya berwarna kelabu dan diputihkan menggunakan kaedah ‘ bleaching ‘. Bagi memastikan garam biasa sentiasa mempunyai sifat ‘ free flow ‘ dan tidak berketul apabila disimpan , ianya ditambah dengan bahan yang dipanggil “anti-caking agent” . Bahan ini selalunya menggunakan potassium sianida ( potassium cynide ) yang diketahui sebagai bahan beracun.

Inilah sebabnya ramai orang di Malaysia dan negara lain mudah kena pelbagai penyakit kerana menggunakan GARAM HALUS BERWARNA PUTIH yang sentiasa kering. Dulu garam laut adalah yang berbentuk kasar dan apabila disimpan ia akan semakin berair. Inilah garam yang baik dan original. Apabila orang mula membenci garam ini kerana berair bila di simpan, industri ambil kesempatan untuk memproses semula garam laut asli ini menjadi garam halus warna putih seperti yang diceritakan di atas. Garam ini akan sentiasa kering walau di simpan lama. Majoriti orang sekarang menggunakan garam ini

Mulai hari, marilah semua pembaca menggantikan garam halus dengan garam Buluh.
Harga Garam Buluh (Bamboo Salt Premier Cooking Salt Powder)

RM53.00 sahaja...boleh hubungi Sis Rose 013-3361043





Harga Garam Buluh Minum (40 Sachet)

RM 128.00 sahaja...
boleh hubungi Sis Rose 013-3361043 utk mendapatkannya

 
 
 
 
 
 
 
 
Sesiapa yang ingin membuat perniagaan ini hanya bermodalkan RM5000 anda akan dapat

30 Kotak garam masak + 30 kotak garam buluh minum
Tester
Album Testimoni
Iklan 6 keluaran dalam Majalah Mingguan Wanita dan Sinar

Untuk keterangan lanjut sila hubungi Sis Rose 013-3361043

No comments:

Post a Comment